A légfertőtlenítő gép használata és tisztítása

- 2021-09-01-

Használatalégfertőtlenítő gép
(1) A Főosztály köteles megőrizni az üzemeltetési kézikönyveta légfertőtlenítő gépetés a követelményeknek megfelelően működtetni.
2. Ügyeljen a helyiség sűrűségére. A fertőtlenítés ideje alatt az ajtókat és ablakokat be kell zárni, hogy a helyiség légmentesen zárjon. Irreleváns személyeknek szigorúan tilos belépni. A fertőtlenítő hatás biztosítása érdekében a beltéri személyzet számát a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell.
3. Ügyeljen a beltéri tárgyak felületi higiéniájára. A légfertőtlenítő gép csak levegő esetén hatásos, és nincs fertőtlenítő hatása a tárgy felületére. Ha több por van a beltéri tárgyak felületén, a fertőtlenítőgép működés közben másodlagos port termel, ami folyamatos mikrobiális szennyeződést eredményez, ami végül a fertőtlenítés meghiúsulásához vezet a megadott időn belül.
4. Kiválasztásalégfertőtlenítő gépindítási idő.
1) Megelőző fertőtlenítés: Rendszeresen fertőtlenítsen naponta 2-3 alkalommal, minden alkalommal 60-120 percig. Általában délelőtt munka előtt, délután vagy éjszaka munka után történik. Az általános fertőtlenítési idő 5 óra.
2) Dinamikus fertőtlenítés: célja a környezeti levegő másodlagos szennyezésének ellenőrzése és csökkentése a személyzeti tevékenység során. Általában a személyzeti tevékenység csúcsidőszakában végzik.
3) A statikus fertőtlenítés hetente egyszer, 2 órán keresztül végezhető el.

5. Minden egyes fertőtlenítés végén megfelelő nyilvántartást kell készíteni, és az összesített idő nem haladhatja meg a 4000 órát.

6. A levegő fertőtlenítő gép elfogadja az ultraibolya keringő levegő fizikai szűréses fertőtlenítésének elvét. Ezért a levegő fertőtlenítő gép körüli teret lehetőleg meg kell akadályozni, hogy tárgyak elzárják a levegő zökkenőmentes áramlását, és amennyire csak lehetséges, védeni kell a levegő jó keringését.


Tisztítása és karbantartásalégfertőtlenítő gép

1. Tartsaa légfertőtlenítő gépettiszta és száraz. A napi fertőtlenítés után törölje le a felületet nedves ruhával. Tisztításkor kapcsolja ki az áramellátást, és húzza ki a tápfejet, hogy elkerülje a vízzel való közvetlen érintkezést vagy az öblítést.
xa légfertőtlenítő gépetműködik, szigorúan tilos tárgyakat vagy kézzel közelíteni a sterilizátor szellőzőnyílásához és kimenetéhez; A kezelés és a be- és kirakodás során meg kell akadályozni, hogy a terméket kemény tárgyak ütögessék vagy a földre essen.
3. Rendellenes működése eseténa légfertőtlenítő gépet(hibakijelzés vagy riasztás), azonnal kapcsolja ki a főkapcsolót, húzza ki a tápkábelt, és hívja a berendezés karbantartóját ellenőrzésre.
4. Havonta ellenőrizze a szűrőszűrőt, fedje le a levegőbemeneti panelt, távolítsa el a szűrőszűrőt, és tisztítsa meg tiszta vízzel vagy semleges tisztítószeres vízzel. Szigorúan tilos kefés eszközökkel fogmosni. A víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 40 °C-ot a deformáció elkerülése érdekében. Mosás és szárítás után hűvös és szellőző helyen az eredeti út szerint szerelje fel, és évente cserélje ki a szűrőszűrőt. A szűrőszűrő tisztítását és cseréjét fel kell jegyezni.
5. A sterilizátor összesített használati ideje nem haladhatja meg a 4000 órát. Ha eléri a kumulatív időt, az ultraibolya lámpát ki kell cserélni és fel kell jegyezni.
6. A sterilizátor felett nem lehet fedél, és nem helyezhető el a szekrényben vagy más környezetben; Ha több környezetet egymás után fertőtlenítenek, azokat óvatosan kell tolni és elhelyezni a vibráció csökkentése érdekében.
7. A légfertőtlenítő gépet az utasításoknak megfelelően telepítse és működtesse, ügyeljen az elektromos áram biztonságára. Szigorúan tilos útmutatás, oktatás, az utasítások vagy utasítások részletes elolvasása nélkül használni