A COVID-19-tesztelésről/Íme a válaszok, amelyeket tudni szeretne

- 2024-07-23-

Mennyi ideig tart a COVID-19 pozitív teszt a fertőzés után?

Ha COVID-19-fertőzött, továbbra is pozitív lesz a tesztje, még akkor is, ha jobban érzi magát. Néhány ember, aki felépült a COVID-19-ből, a betegség után hetekig vagy akár hónapokig is pozitív lehet.


Milyen eredményei voltak a SARS-CoV-2 antigéntesztnek?

A COVID-19 (koronavírus) PCR vagy antigén tesztnek három eredménye van: pozitív (COVID-19 kimutatva), negatív (nem észlelt COVID-19), nem meggyőző, hatástalan vagy elnyomott.


Mit jelent a T és C a COVID-19 tesztben?

Léteznek ellenőrző vonalak (C) és tesztvonalak (T). Az eredmények pozitívak voltak. Ha az eredmények ablakában egy kontrollvonalat (C) és egy tesztvonalat (T) lát, a teszt pozitív. Nem számít, melyik sor következik előbb. A kontrollvonal (C) jól látható, de a tesztvonal (T) elmosódott.


A SARS-COV-2 / FLU A és B / RSV Antigén Rapid Test Kit kombinációja egy sokoldalú diagnosztikai eszköz, amelyet a vírusfertőzések gyors kimutatására terveztek. Három kulcsfontosságú területet fed le: covid-19, influenza (influenza A és B) és légúti syncytial vírus (rsv). A specifikus antigének felhasználásával a teszt gyors eredményeket biztosít, lehetővé téve az egészségügyi szakemberek számára, hogy időben hozzanak döntéseket.

A SARS-CoV-2, az A és B influenza, valamint a légúti syncytiavírus gyakori fertőzési források, amelyek légúti betegségeket okoznak. A három vírus nagyon hasonló tüneteket okoz, főként fejfájást, fáradtságot, lázat, köhögést, orrdugulást és torokfájást. Nehéz lehet megállapítani, hogy melyik vírus okozza a tüneteket.

A Babio®SARS-COV-2 / Influenza A és B/RSV antigén gyorsteszt készlet (kolloid arany módszer) biztosítja a SARS-COV-2 és/vagy influenza és/vagy B és/vagy RSV vírus antigének gyors kimutatását. A legalacsonyabb képzettségű személyzet 15 percen belül azonnali vizsgálati eredményt tud nyújtani, laboratóriumi berendezések használata nélkül. Akár klinikán, kórházban vagy gondozási helyen van, a készlet átfogó megoldást kínál ezeknek a fertőző vírusoknak az azonosítására.